Wildsteig

Wildsteig

Wildsteig is een gemeente van nog geen 1400 inwoners in de regio Pfaffenwinkel in het bondsland Beieren. Wildsteig dat aan de Romantische Strasse ligt bestaat uit achttien dorpjes en gehuchten. Vlakbij Wildsteig staat de beroemde Wieskirche. Op het gebied van de gemeente ontspringt de rivier de Illach.

Te midden van beschermde natuurgebieden en ingebed in het heuvelige vooralpenland, tegen de achtergrond van de Ammergauer en Allgäuer Alpen ligt Wildsteig. Het is een geliefde vakantieplaats gelegen in een ideaal fiets- en wandelgebied. ideaal voor mensen die rust en ontspanning zoeken.

Het gebied van de huidige gemeente Wildsteig was tot de secularisatie in het jaar 1803 een deel van de gesloten Hofmark van het klooster Rottenbuch. Wildsteig werd tijdens de politieke bestuurshervormingen in het koninkrijk Beieren in het jaar 1818 een zelfstandige gemeente. De belangrijkste bezienswaardigheid van Wildsteig is de parochieker Sint Jacobus. Deze stamt uit de tweede helft van de achttiende eeuw en is gebouwd in een stijl die voor een deel een vermenging is van rococo en classicisme. Het altaar is versierd met figuren van de Meister der Blutenburger Apostel uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. Verder zijn in de gemeente een aantal monumentale gebouwen, waaronder boederijen, te bewonderen. Wildsteig is vooral bekend om zijn gezonde berglucht, waardoor de gemeente geliefd is bij toeristen die houden van lange wandelingen en fietstochten in de vrije natuur.